ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

διεθνή

«Αγώνας δρόμου» Μπλίγκεν για εκεχειρία στη Γάζα
  • 30 Απρ 2024
  • διεθνή

Ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνι Μπλίνκεν δήλωσε, σε συνάντηση περιφερειακών ηγετών στο Ριάντ χθες, ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την ανακούφιση της ανθρωπιστικής δυστυχίας στη Γάζα θα ήταν η επίτευξη κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Μιλώντας στη Σαουδική Αραβία, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σημείωσε ότι έχει καταγραφεί «πρόοδος» στην παράδοση βοήθειας στη Γάζα, την οποία το Ισραήλ πολιορκεί εδώ και έξι μήνες, αλλά χρειάζεται να γίνουν περισσότερα.

Διεθνείς οργανώσεις βοήθειας έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει για επικείμενο λιμό, ιδίως στο βόρειο τμήμα της Γάζας, λόγω της αποτυχίας να φτάσει περισσότερη βοήθεια, ενώ η περιοχή υφίσταται συνεχείς αεροπορικούς βομβαρδισμούς από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Ως προς τη λύση των δύο κρατών και την ενδεχόμενη εξομάλυνση των σχέσεων των χωρών της περιοχής με το Ισραήλ, τόνισε ότι θα χρησίμευαν «ως η μέγιστη αποδοκιμασία του Ιράν και της Χαμάς».

«Η πιο αποτελεσματική αποδοκιμασία τόσο του Ιράν όσο και της Χαμάς θα ήταν το Ισραήλ να αποκτήσει κανονικές σχέσεις με όλες τις χώρες της περιοχής και να δημιουργηθεί παλαιστινιακό κράτος», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων