ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Προεκλογική τακτική η ανακοίνωση Μητσοτάκη για μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους
  • 30 Απρ 2024
  • πολιτική

Για παλαιοκομματικές πολιτικές ενόψει των ευρωεκλογών κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του μπόνους προς τους δημοσίους υπαλλήλους.

«O πρωθυπουργός ανακοίνωσε για τους δημοσίους υπαλλήλους πριμ, που ουσιαστικά είναι πριν. “Πριν από τις ευρωεκλογές, για να με ψηφίσετε”. Οι γνωστές τακτικές εξάρτησης των παλαιοκομματικών πολιτικών προς τους πολίτες», τόνισε σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter).

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι αν θέλει να αντιμετωπίσει τους δημόσιους υπαλλήλους ως ισότιμους πολίτες, θα πρέπει «δεν έχει παρά να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού, ώστε να μην έχουμε πολίτες β’ κατηγορίας σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα. Για εμάς, αυτό αποτελεί δέσμευση από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

O Πρωθυπουργός ανακοίνωσε για τους δημοσίους υπαλλήλους πριμ, που ουσιαστικά είναι πριν. «Πριν από τις ευρωεκλογές, για να με ψηφίσετε». Οι γνωστές τακτικές εξάρτησης των παλαιοκομματικών πολιτικών προς τους πολίτες.

Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν καυστικά την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, για το ειδικό μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο κ. Κασσελάκης δεν κατάλαβε καν τι ανακοινώθηκε στο υπουργικό», αναφέρουν και σημειώνουν πως «πριν ακόμη τελειώσει η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για πριμ οριζόντιο πριν τις εκλογές, όταν είναι κάτι που σχεδιάζεται εδώ και καιρό, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σύστημα στοχοθεσίας και αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και θα καθορίζεται από τους υπηρεσιακούς προϊσταμένους».

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη

Στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενταχθεί σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στο επικοινωνιακό επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη με «φόντο» τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα μετά το Πάσχα. Βασικό αντικείμενό του θα είναι η ανάλυση των δημοσκοπήσεων.

Το προηγούμενο διάστημα το όνομά του είχε συζητηθεί και για να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της Κουμουνδούρου.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, ήταν ο επίσημος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για τον Δήμο Αθηναίων, ενώ αργότερα το 2019 άλλαξε στρατόπεδο και στήριξε ανοιχτά τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο 57χρονος σήμερα πρώην πολιτικός, τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως επικοινωνιολόγος.

Μέχρι τώρα ήταν σύμβουλος του υποψήφιου Ευρωβουλευτή Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου (γιου της Κατερίνας Παπακώστα).

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων